top of page
קוגל ירושלמי

פרווה

בינוני

0:30

קוגל ירושלמי

קוגל ירושלמי קלאסי - אטריות זהובות ברוטב מתוק מלוח, עם נגיעה של פלפל שחור חריף שממלא את הבית בטעם של שבת.

מס' מנות:

מצרכים:

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

אופן הכנה:

בסיר גדול (רצוי סיר עם תחתית עבה כדי שהסוכר לא יישרף לכם מהר מידי), נשים את מרכיבי הקרמל ונשלב על אש בינונית-נמוכה עד שהסוכר נמס והופך לקרמל כהה. שימו לב לערבב תוך כדי שלא יישרף!
2. ברגע שהקרמל מוכן נוסיף פנימה את האטריות שמבושלות לפי הוראות יצרן, נערבב היטב ונשפוך פנימה את השמן, החומץ והמים.
3. נבשל מספר דקות כשהנוזלים מתאדים, ואז נוסיף את הביצים! אם אתם רוצים לשים ישר את הביצים בלי לערבב, האטריות יקרשו מהר, לכן חשוב לערבב מהר כדי שהביצים יתערבבו ויאחדו את התערובת.
4. לאחר מכן נוסיף מלח ופלפל ונערבב היטב.
5. נכניס לפנים הסיר נייר אפיה
6. נצוק את תערובת הקוגל לתוך הסיר ונדק בעדינות.
7. נכניס לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כ-3 שעות תלוי בתנור. אם אופים בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה מתקצר משמעותית.
8. לאחר האפייה נוציא מהתנור, ניתן לקירור קל לפני שחותכים, כדי שהפרוסות יחזיקו יפה.
9. נהפוך את הסיר על צלחת הגשה ונחתוך לפרוסות יפות, נגיש לצד מלפפון חמוץ ובתיאבון

לוגו רקע שקוף3.png

התחבר..

bottom of page