top of page
כדורי פלאפל

פרווה

בינוני

0:50

כדורי פלאפל

כדורי פלאפל חמים, פריכים זהובים מבחוץ ורכים ומתובלים מבפנים ביס מושלם של טעם מזרח תיכוני שמתפצח בפה וממלא בניחוחות של כמון, כוסברה וגרגרי חומוס טריים.

מס' מנות:

מצרכים:

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

אופן הכנה:

נשרה500 גרם חומוס יבש (קטן/בינוני)
במים קרים ל-12–24 שעות עם ½ כפית סודה לשתייה.
נסנן ונטוף היטב לאחר ההשריה.
טיפ מקצועי ממני: המים צריכים לכסות את החומוס פי 3 מנפחו, ולהחליף מים באמצע אם אפשר, למרקם חלק ונקי יותר.
במעבד מזון: נכניס את החומוס, פטרוזיליה, כוסברה, בצל, שום.
נטחן עד מרקם גרגרי דק (לא מחית).
נתבל ואת הסודה לשתייה נוסיף רק סמוך לטיגון
נערבב היטב עד איחוד.
אם המסה רכה מדי נוסיף 1–2 כפות קמח תפו״א ונערבב.
אם יבש נוסיף כף-שתיים מים
נכסה ונכניס למקרר לפחות שעה אפשרי גם לילה,
לאחר המנוחה ניצור כדורים בגודל אחיד
אפשר להשתמש בכף פלאפל מקצועית לקבלת הצורה הקלאסית.
בסיר עמוק נחמם שמן ל-170–180°C
נטגן 3–4 דקות עד צבע זהוב-חום אחיד וקריספיות מושלמת.
ונגיש בפלאפליות הטובות בארץ:
פיתה חמה, טחינה נוזלית, סלט ירקות טרי קצוץ דק, חמוצים פריכים, חריף, צ’יפס פריך מהטיגון ונאכל בהנאה

לוגו רקע שקוף3.png

bottom of page