top of page
רוגעלך

פרווה

בינוני

0:45

רוגעלך

רוגעלך קלאסיים במלית שוקולד עשירה ורכה, עם בצק שמרים אוורירי שמתפח לילה במקרר – מה שמעניק לו טעם ומרקם ברמה אחרת. מתכון מושלם לריח של מאפייה ביתית, כזה שגורם לכל המשפחה להתאסף ליד התנור. מתאים להקפאה, כך שתמיד אפשר לשלוף מתוק מושלם מהמקפיא

מס' מנות:

מצרכים:

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

טרם הוזן...

טרם הוזן...

000

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר נניח קמח, סוכר, שמרים ונערבב מעט
2. נוסיף את הביצים, הקצפת הצמחית וחלב סויה הפושר ניתן לו חימום קצר במיקרוגל (או מים). ונפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה בינונית
3. לאחר שמתגבש הבצק נוסיף את המחמאה הרכה והמלח.
4. נלוש עוד כ 10-12 דקות עד שהבצק חלק, רך וגמיש הוא קצת דביק לא להיבהל.
5. נעביר את הבצק לקערת התפחה נעטוף בניילון נצמד ונתפיח ללילה במקרר, אפשרי גם שעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח. אבל התפחה ללילה זה רמה אחרת! יהיה לכם גם הרבה יותר נוח לעבוד עם הבצק

הכנת המלית:
1. נמיס בסיר קטן את המחמאה יחד עם השוקולד המריר.
2. נוסיף את הקקאו, הסוכר, לאחר שזה נמס נכבה את האש נוסיף את הממרח שוקולד והאבקת פודינג וניל.
3. נערבב עד שהקרם חלק ואחיד. ונצנן לפני המילוי חובה שהמלית תתייצב,
4. נחלק את הבצק ל־2 חלקים ונקמח את משטח העבודה.
5. נרדד כל חלק למלבן ארוך לא מידי דק, שימו לב אם חסר לכם קמח תקמחו ואח"כ תסירו עודפי קמח
6. נמרח שכבה נדיבה של מלית שוקולד על חצי מהבצק
7. נקפל את הבצק ונרדד שוב למלבן ארוך.
8. נמרח שוב מהמלית הפעם נניח שוב על חצי מהבצק בנדיבות יותר רק לא להגזים !
9. נקפל שוב לחצי והפעם נרדד שוב למלבן דק דק וארוך עד שנראה את השוקולד מבעד לבצק
10. נחתוך לחצי ואז למשלושים ארוכים ברוחב 3 ס"מ
11. ניקח משולש בצק נגלגל אותו מהחלק הרחב ונמתח את הבצק עד לקבלת רוגעלך יפייפים,
12. נעביר את הרוגעלך לתבנית עם נייר אפייה כשהצד של הקצה הקטן כלפי מטה כדי שלא ייפתח באפייה.
13. נרסס במעט שמן נכסה ונניח להתפחה שנייה של בערך 50 דקות
14. נכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות טורבו לאפייה של 25-30 דקות בתא היחסית תחתון
15. בזמן ההתפחה של הרוגעלכים נכין את הסירופ סוכר בסיר קטן נביא לרתיחה מים וסוכר, ונבשל כמה דקות עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ מבריק
16. מיד בסיום האפייה נבריש את הרוגעלכים בסירופ סוכר (כשהסירופ קר) בנדיבות

ונאכל בהנאה!
אפשרי להקפיא את הרוגעלכים הם יוצאים נדירים וטריים גם אחרי הקפאה רק תעטפו טוב!

לוגו רקע שקוף3.png

התחבר..

bottom of page